pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

adidas Superstar
adidas Superstar
Blogger Pick
31.01.2024.

adidas Superstar

Jednu stvar ne podnosim kod patika, a to je gužvanje gornjeg dijela kod nožnih prstiju. Prokleti nabori . Još uvijek ne postoji kvalitetno rješenje za ovaj problem iako ih uvijek možete malo ispeglati mokrim peškirom i vrućom peglom. Jedne patike se ne gužvaju na tom kritičnom području - i to su adidas Superstar. Poznate su pod hrpom imena. Superstar. Shelltoes. Šelsice. U mom Osijeku smo ih zvali “brejke” jer smo ih poistovjećivali sa breakdanceom.

Kad se priča o adidas Superstar, često se priča o Run DMC-ju, njihovom hitu My adidas, prvoj adidasovoj saradnji sa muzičarima, ali ja ću to ovaj put preskočiti.

Dizajnirane su one godine kada je čovjek kročio na Mjesec (1969.), a puštene u prodaju iduće godine (1970.) - a postale su hit zahvaljujući košarci. Trčanje i tenis su sportovi koji su popularizovali  velik broj patika, ali osobno smatram da je košarka pretvorila patike u popkulturni fenomen. Kareem Abdul Jabbar je bio najveća zvijezda NBA-ja u sedamdesetima pa me ne čudi što ga je Horst Dassler (sin osnivača adidasa - Adi Dasslera) izabrao za zaštitno lice novog, lakšeg i izdržljivijeg modela.

Superstar ima dug život iza sebe, a nikad nisu ni zaboravljene. Preživjele su sto života, košarkašku popularnost, uličnu i hip hop popularnost, skejteri su je takođe prisvojili, a kasnije i svijet visoke mode.

Ne postoji isplativija patika na tržištu. Legendaran dizajn sa gumenim prednjim dijelom koji štiti nožne prste. Prava i pristojna koža za cjenovni nivo. Udobnost koja je postala sve bolja kako je vrijeme odmicalo. Srednji đon je pjenast i nevjerojatno udoban, a model se uspješno kombinuje sa svim outfitima.

Superstar su uvjerljivo jedna od najvećih zvijezda u sneaker kulturi.

 

Franjo

Slični članci