pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

Blogger Pick
25.07.2019.

Like a Slav superstar

Pozdrav ljudi! AdnanBro ovdje sa još jednom pričom. Polako se navikavam na pisanje blogova. Iako sam često u kontaktu sa digitalnim svijetom - društvenim mrežama, nikada ranije nisam imao priliku pisati blogove. Moram reći hvala BUZZu na prilici da se oprobam i u ovome. Nadam se da ćete izvući po koju zanimljivu informaciju iz ovih mojih virtuelnih priča. ;)

Vrući dani su nam stigli zajedno sa vrućim adidas modelima! "Like a Slav" uvijek sam bio adidas lik. Nikad se nisam previše dvoumio u izboru patika između adidasa i ostalih brendova - to "adidas" bi uvijek presudilo. Tako da sam za ovo ljeto odabrao Adidas Superstar model koji sam često viđao u društvu ali ih nikada nisam imao.

 

Bilo mi je zanimljivo čuti da je ovaj model prvobitno bio dizajniran za košarku. Ali zbog unikatnog izgleda mnogi su ih "urbanizovali" i pretočili u svakodnevne patike za ulicu. Toj urbanizaciji je dosta doprinijela popularna hip hop grupa Run D.M.C. - obukli su ovaj model na koncertu bez vezica sa izbačenim jezikom. To je postalo jako primijećeno i aktuelno u svijetu medija što je grupa i iskoristila, kasnije su i snimili pjesmu po imenu "My Adidas".

Ono što je oduvijek karakterisalo ovaj model jeste školjkast prednji oblik koji daje taj retro vajb koji sam uvijek volio kod patika. Upravo zbog tog školjkastog prednjeg dijela ovaj model je prozvan "ikonskim" i poznat je kao jedan od glavnih uticaja u kulturi patika i baš zbog toga,

mnogi ove patike nazivaju kao klasik u svijetu adidasa.

 

Proveo sam neko vrijeme sa ovim modelom i da budem iskren, nisam pogriješio u odabiru za ovo ljeto. Patike su prelagane i idu uz manje-više sve šta obučete.

Bilo da ste u školi, na poslu, šetnji, trčanju ili basketu - uklopiće se uz svaki stil, ove fotografije su dobar pokazatelj! :)

Nadam se da ste uživali u još jednoj priči, želim vam ugodno i uspješno ljeto, a do sljedeće priče imate jedan veliki pozdrav!

 

AdnanBro

Slični članci