pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

CONVERSE CTAS: Za avanture na svim terenima
CONVERSE CTAS: Za avanture na svim terenima
Blogger Pick
11.01.2023.

CONVERSE CTAS: Za avanture na svim terenima

Prije svega da se predstavim. Ja sam Tomislav Petrlić i od ranih koraka sam već počeo pomno birati sta kombiniram sa svojim patikama. Od kako sam postao član Buzz Crewa te kombinacije sad mogu postati još kreativnije. Zanimljivo je da vam pišem prvi put o Converse patikama posto je jedan od prvih modela s kojim je mali Tomislav od nekih 10 godina počeo svoju avanturu u svijetu sneakerheadova upravo su bile All Star karirane Conversice.

Jos uvijek na vratima maminog stana imam urezan nadimak koji sam dobio zbog njih “punker” posto sam tad dosta slušao punk, a Converse je neizbježni dio te kulture.

Nego da se malo vratimo na početak Conversa prije predstavljanja novog modela. Converse je američka sportska obuća koja se proizvodi od 1908. godine, prvobitno su bili poznati po svojim visokim patikama, ali su kasnije proširili svoj asortiman i počeli proizvoditi i ostale vrste sportske obuće.

Converse je počeo svoj put do globalne prepoznatljivosti u fudbalu. Godine 1917., Chuck Taylor, poznati fudbalski trener, počeo je raditi za Converse kao prodavač i trener. Taylor je uticao na dizajn patika, uključujući dodavanje svojeg imena i prezimena na zaštitni znak Converse-a. Tako su nastale Chuck Taylor All Star tenisice, koje su brzo postale hit i postale jedne od najprodavanijih sportskih patika na tržištu.

Converse se kasnije proširio i na druge sportove, uključujući košarku, boks i skateboarding. Danas su Converse patike poznate širom svijeta kao ikona stila i dio pop kulture. Iako su se mnogi elementi dizajna promijenili tokom godina, Chuck Taylor All Star patike su i dalje jedne od najpopularnijih Converse patika na tržištu. Kako se Converse proširio na razna polja dolazimo i do Converse CTAS All Terrain modela.

Converse CTAS All Terrain Shirt tenisice su moderne i funkcionalne. Imaju izdržljivo gornjište od platna s gumiranom potplatom, što ih čini pogodnim za različite terene. Klasičan Converse dizajn s vezicama na prednjoj strani i jastučićem na petlji i jeziku daju dodatnu udobnost. All Terrain Shirt patike dostupne su u crnoj, sivoj i crvenoj boji, tako da možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašem stilu. Bilo da istražujete grad ili se uputite prema stazama, ove patike su pouzdani izbor za sve vaše avanture.

 

Tomislav

 

Slični članci