pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

Zakoračite u budućnost sa Nike Air Max 97
Zakoračite u budućnost sa Nike Air Max 97
Blogger Pick
19.04.2023.

Zakoračite u budućnost sa Nike Air Max 97

Kao zaljubljenik u patike i veliki obožavatelj Nike-a, oduvijek sam bio fasciniran pričom o nastanku Nike Air Max 97. Ova legendarna patika je jedna od mojih omiljenih, i uvijek sam se pitao o ulozi Frenk Rudija u njihovom razvoju. Dakle, u ovom blogu želim da podijelim svoje mišljenje o  Nike Air Max 97 i doprinosu Frenka Rudija njegovom stvaranju.

Kada sam započeo svoje istraživanje, saznao sam da je Frenk Rudi bio inženjer vazduhoplovstva koji je prišao Nike-u ranih 1970-ih sa revolucionarnom idejom. Predložio je korišćenje vazdušnog đona u atletskim cipelama kako bi se pružila bolja podrška i smanjile povrede. U to vrijeme, Nike je bio mala kompanija, a ideja se činila nategnutom. Međutim, suosnivač kompanije, Fil Najt, uvidio je potencijal u Rudijevoj ideji i dao mu priliku da radi sa Nike-om.

Rudijev prvi projekat sa Nike-om bio je kreiranje Air Tailwind-a, koji je objavljen 1979. Cipela je imala vrećice punjene vazduhom u peti koje su pružale podršku stopalu. Air Tailwind je bio uspješan i otvorio je put razvoju drugih patika sa sistemom vazdušnih jastuka.

 

Tokom godina, Rudi je nastavio da radi sa Nike-om, a njegova tehnologija vazdušnih đonova postala je sastavni dio mnogih kultnih patika, uključujući Air Max 1, Air Max 90 i Air Max 95. Međutim, njegov doprinos razvoju Nike Air Max 97 je bio značajan. Dizajn cipela zahtijevao je dugačak vazdušni jastuk koji se protezao dužinom đona, a Rudijeva stručnost u dizajniranju vrećica ispunjenih vazduhom bila je ključna za uspjeh cipele.

Kao obožavatelj Nike Air Max 97, cijenim udobnost i podršku koju pruža sistem vazdušnih jastuka. Nevjerovatno je pomisliti da je revolucionarna ideja Frenka Rudija promijenila igru za Nike i revolucionisala industriju patika. Njegovo nasleđe živi u svim Nike patikama koje imaju sistem vazdušnih jastuka.

 

U zaključku, Nike Air Max 97 je bezvremenski klasik koji već godinama plijeni entuzijaste patika. Doprinos Frenka Rudija njegovom stvaranju je svjedočanstvo njegove genijalnosti i kreativnosti. Kao ljubitelj Nike-a i patika, uvek ću biti zahvalan za Rudijev pionirski rad u razvoju sistema vazdušnih jastuka.

Ovaj model Nike Air Max 97 Frank Rudi dostupan je u svim Buzz prodavnicama, kao i na mreži.

Do idućeg puta,

Jetski

Slični članci