pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

New Balance XC-72: Retro-futuristička silueta za ljubitelje urbanog stila
New Balance XC-72: Retro-futuristička silueta za ljubitelje urbanog stila
News
08.11.2022.

New Balance XC-72: Retro-futuristička silueta za ljubitelje urbanog stila

Iz kreativne radionice najpoznatijeg bostonskog brenda za proizvodnju trkačkih patika stiže nam potpuno drugačija i neočekivana retro-futuristička silueta u osvježenim kombinacijama boja koje će ljubitelji urbanog stila ove jeseni obožavati da nose. Riječ je o New Balance XC-72 patikama inspirisanim bogatim nasljeđem i dizajniranim za sve one koji su okrenuti ka budućnosti. Ukoliko težite da svojim stilom dominirate i budete uvijek za korak ispred drugih, ovo su patike koje ne smijete da propustite.

Napraviti omaž onome što je najbolje iz prošlosti, dok istovremeno težite inovativnosti i futurističkom pristupu oduvijek je bio jedan od najvećih izazova za one koji grade sneaker kulturu. Neki od najpoznatijih tvoraca patika pokušavali su da ožive popularne retro siluete dodajući im tehnologije i uvodeći inovacije u oblasti dizajna, ali samo najboljima je pošlo za rukom da stvore u potpunosti originalan i prepoznatljiv model koji će doživjeti globalnu popularnost, kao što je to slučaj sa New Balance XC-72 patikama.

Neki od najpoznatijih NB modela iz 70-ih godina prošlog vijeka poslužili su kao inspiracija za kreiranje ovih patika, a stara reklamna kampanja iz tog perioda pod nazivom „Three of the Best“ podstakla je kreatore da od svakog od ta tri trkačka modela izvuku karakteristične elemente đona i spoje ih u jedan, sada već prepoznatljiv đon XC patika. Drugi, pomalo neočekivani izvor inspiracije bila je automobilska industrija koja je išla daleko ispred svog vremena. Proizvodnja sportskih automobila bila je u ekspanziji, a na tržištu se moglo videti sve više modela futurističkog dizajna i inovativnih tehnologija. Upravo ovim je inspirisan i poznati slogan – „Sports Car For Your Feet“ koji je javnosti premijerno predstavio model Casablanca x NB XC-72. Potpuno neočekivano, patike su doživele globalnu popularnost, a brend je nastavio da iznenađuje ljubitelje ove retro-futurističke siluete svežim i upečatljivim kombinacijama boja.

Pored bogatih kolorita, ono što privlači najviše pažnje jeste prenaglašen izgled đona koji obiluje teksturama i detaljima dizajna. Spoj različitih trakcionih šara, oštre i zaobljene ivice, kontrastne boje – đon ovih patika je savršen u svojoj asimetričnosti. Gornjište je kombinacija slojeva od brušene kože i tekstila, sa klasičnim pertlanjem i istaknutim logotipom. Od odabira materijala do završnih detalja i boja, ovaj model odaje utisak premium izrade. Odlično se uklapa u svaki autfit – od ležernih i sportskih, pa sve do urbanih.

 

XC-72 patike su stvorene za ljubitelje futurističke estetike i sneaker entuzijaste koji teže autentičnom stilskom izrazu. Dostupne su u Buzz šopovima, kao i online.

 

Buzz tim

Slični članci

06.
Feb.
2024.
News
Dragi Buzzovci, prepoznatljiv izgled radnje i originalna prezentacija ponude koja bi zadivila i najveće zaljubljenike u sneaker kulturu, uskoro stiže i u va&...
24.
Apr.
2023.
News
Upoznate se sa  novom .DOT kolekcijom.