pouzećem i platnim karticama

na teritoriji CG za sve poružbine u vrijednosti preko 30 EUR

Blogger Pick
07.07.2021.

Nike React Live takes you back to life

Iako ne „vrište“ bojama, Nike React Live sam odmah uočio u Buzz šopu. Znao sam da moraju biti moje! Izgledaju mi kao nešto što bi Wesley Snipes nosio u Demolition Man-u. Nimalo suptilan lik u suptilnim futurističkim patikama.

Kad sam prve patike s React tehnologijom uzeo u ruke, bio sam oduševljen pjenom od koje je izrađen njihov đon. U pitanju je vrhunska tehnologija brenda Nike, koja služi za ublažavanje šoka prilikom hodanja ili trčanja i koja me je osvojila na prvi dodir. I realno – na prvo savijanje patika. Ako ih ne saviješ, ne voliš patike.

 

Bile su savršeno udobne. Nije da ću baš trčati u njima, ali React pjena je značila nevjerovatan osjećaj udobnosti. Na ovom modelu je dodatno podebljana čvršćim materijalima kako bi bio izdržljiviji, dok im kombinacija dva materijala daje zanimljiviji oblik.

Nike React Live je deo Nike N.354 kolekcije, u kojoj se jedan od najpoznatijih brendova na svijetu odlučio za eksperimentisanje. A gle – to je u DNK-u brenda! Ipak je Bill Bowerman, trener trčanja na Univerzitetu Oregon i prvi Nike-ov inženjer, nasuo gumu u toster za vafle kako bi dobio bolje đonove za trčanje. 

 

Otkud ime N.354? Američki trkač i tada Nike-ova nada Steve Prefontain istrčao je svoju najbržu milju za 3:54:6 davne 1973. To volim kod Nike-a – što se iza svega krije jedan ekstra detalj, jedna ekstra priča. 

 

Danas ako želiš futurizam, okrećeš se Off-White patikama čija je cijena nevjerovatno visoka, a opet ih rijetko možeš nabaviti jer se rasprodaju prebrzo. Nike je odlučio da Off-White tretman odradi na suptilniji način – tako ja vidim čitavu N.354 kolekciju. Plus, možeš ih kupiti u svakom trenutku i nećeš bankrotirati.

Sistem vezivanja ti možda neće privući pažnju, ali je poseban. Malena inovacija koja bi mogla značiti mnogo za proizvodne procese u nadolazećim decenijama. Zašto bušiti rupe na materijalu ako taj sistem možeš izvesti na bolji način, jednom pertlom koja se proteže kroz čitavu patiku? To je to eksperimentisanje kojem se veselim i koje očekujem od Nike-a. Želim da je drugačije, želim da nije izlizana fora pedesetu godinu zaredom.

 

Nike React Live su suptilne, udobne, djeluju izdržljivo zahvaljujući sintetičkom tech gornjištu i siguran sam da ću ljeto provesti u njima. Još jedan dodatni plus – nevjerovatno se lako čiste. Vlažna maramica i prljavštine više nema.

 

Uz React Live jedva čekam da pozdravim prašinu muzičkih festivala. Svoj par Nike React Live patika potraži u BUZZ šopovima i online.

 

Stay alive,

Franjo

 

Trenutno nema komentara

Slični članci